میل جنسی
میل جنسی به نوعی تمایل و کشش به جنس مخالف ما است و محرک دربرگیرنده رفتارهایی است که در انتها به رابطه جنسی می انجامد. درست است که میل جنسی بیشتر معادل شهوت است تا عشق اما به صورت کلی در برگیرنده احساسهای دیگر از جمله عشق وعلاقه و دوست داشتن نیز می شود.
میل جنسی طبق دیدگاه های مختلف معنی های متفاوت هم دارد مثلا در دیدگاه شوپن معنی اراده میدهد و در دیدگاه برگسن معنی شوق، در فلسفه هندی نوع دوستی است و دردیدگاه افلاطون، میل به زندگی است. میل جنسی برگرفته از احساس و خیال پردازی و تصویرسازی و رفتار جنسی است.
تمام مولفه های میل جنسی یعنی عاطفه، فکر و رفتار در زن و مرد تفاوت های زیادی دارد، ما روانشناسان ازدواج و خانواده معتقدیم یکی از چالش های اساسی و قابل توجه زوجین مشکلات مربوط به میل جنسی و شیوه پاسخگویی به میل جنسی و در نتیجه عوارض عدم سکس است. فقط نکته اصلی این چالش ها این نیست که میل جنسی در انسان از بقیه تمایلات برتری دارد یا مهمتر است، دراصل دلیل اصلی این تمایلات اگاهی نداشتن زوجین درباره برخورد با تفاوت ها برای برآورده کردن میل جنسی در طرف مقابل و خود میباشد. نداشتن آگاهی نسبت به تفاوت زن و مرد درمورد میل جنسی و باورهای غلط که فرهنگ درباره مسائل جنسی به افراد انتقال میدهد نقش تاثیر گداری در به وجود آمدن مشکلات جنسی دارد.
اگر در زمینه رابطه جنسی با شریک جنسی خود دچار چالش هستید بهترین راه کسب اطلاعات درست از مشاور جنسی میباشد من غزال مطلبی به عنوان روانشناس خانواده و مشاور ازدواج در مجموعه ایمپاتی درخدمت شما هستم و در این مقاله اطلاعات مفیدی درباره میل جنسی و باورهای غلط درباره میل جنسی در اختیار شما میگذارم.
میل جنسی چیست و چگونه اندازه گیری میشود؟
سه بخش اصلی در رفتار جنسی میل جنسی، برانگیختگی و ارگاسم می باشد. خود میل جنسی شامل حس، تخیل و افکار جنسی است که فرد را به طرف رابطه جنسی و در نهایت لذت جنسی سوق میدهد. اما برای اندازه گیری میل جنسی باید ۷بخش ارزیابی شود: ۱.اطلاعات جنسی ۲.تجربه جنسی ۳.کشش جنسی ۴.نگرشهای جنسی ۵.خیال پردازی ۶.تصویر بدن و مورد آخر رضایت جنسی میباشد. برای اندازه گیری میل جنسی به روش علمی و تخصصی پرسشنامه ایی وجود دارد که میتوانید از آن استفاده کنید و کمک بگیرید، اما توجه داشته باشید تفسیر پرسشنامههای جنسی حتما باید توسط روانشناس خانواده یا مشاور ازدواج انجام شود و با انجام یک مصاحبه تشخیصی دقیق،تفسیر دقیقتری از میل جنسی شما صورت بگیرد.
باورهای غلط و مخرب رابطه جنسی در زنان و مردان:
۱. تماس جنسی باید به رابطه جنسی ختم شود، ممکن است برخی اوقات تمایلات زوجین طوری باشد که فقط نیاز به یک هم آغوشی باشد.
۲. فعالیت های جنسی همیشه باید شیوه یکسان و ثابتی داشته باشند که در انتها به ارگاسم ختم شود.
۳. هیچگاه زن نباید در رابطه جنسی پیشقدم شود یا درخواست رابطه داشته باشد.
۴. مرد ها ذاتا باید به چگونگی توانایی جنسی خودشون واقف باشند و فعالیت های جنسی خود به خود و طبیعی برایشان لذت بخش باشد.
۵. نعوظ برای فعالیت جنسی همیشه لازم میباشد.
۶. همیشه افراد باید مثل تمام جنبه های زندگی خود در فعالیت های جنسی به صورت موفق آمیز عمل کنند.
۷. مردها باید همیشه تمایل جنسی داشته باشند و در تمام روابط جنسی زن ها باید به مرحله ارگاسم برسند.
۸. همه زوجین باید در هفته چندین بار رابطه جنسی داشته باشند.
۹. فعالیت جنسی هربار باید منجر به ارگاسم شود.
۱۰. زن و مرد میتوانند همزمان به ارگاسم برسند.
۱۱. اگر فعالیت جنسی مان خوب نبود حتما در روابطمان اشتباهی وجود دارد.
۱۲. زن و مرد باید به صورت طبیعی از نوع تحریکات مورد نیاز همسر خود آگاه باشند.
تحقيقات انجام شده نشان میدهد که 20 درصد از جمعیت جهان به اختلالات جنسی مبتلا هستند که بسیاری از مسائل جنسی مثل عدم میل جنسی و ناتوانی های جنسی و زودانزالی ، خستگی های جنسی و یا حتی ناباروری ریشه اش در نبود تعادل مواد شیمیایی و هورمونها در بدن افراد میباشد. ماده شیمیایی سروتونین توسط مغز تولید می شود و نقش اساسی در اعمال جنسی دارد. یکی از عواملی که سبب کاهش سروتونین می شود استرس میباشد که خود باعث زود انزالی و کاهش مقدار اسپرم در مرد می شود. ماده های غذایی که دارای اسید آمینه تریپتوفان و یکسری از کربوهیدراتها هستند در کاهش میزان استرس و افزایش ماده شیمیایی سروتونین موثرهستند. مثل (ماهی و گوشت گوساله با چربی کم و نان)